Cursussen

Cursusaanbod

In samenwerking met diverse organisaties biedt Immanuels Kinderopvang diverse cursussen aan. Deze cursussen worden aan gastouders, verplegers en ouders aangeboden. Voor meer informatie en-of prijzen, kunt u onderstaand inschrijfformulier invullen.


 

Eerste hulp aan kinderen

Een cursus Eerste Hulp aan Kinderen

In de eerste paar minuten na een ongeval is het van groot belang om te weten wat u moet doen. Daarmee voorkomt u veel pijn en kunt u zelfs levens redden!  Immanuels Kinderopvang biedt u nu de mogelijkheid om een echte cursus Eerste Hulp aan Kinderen te volgen, zodat u weet wat u moet doen bij een ongeval. Elke ouder is van harte welkom om deze cursus te volgen. Immers voor ouders is het ook noodzakelijk hoe om te gaan bij noodgevallen c.q. ongevallen.

Tijdens de EHBO cursus verkrijgt u inzicht in;

  • De mogelijke ongevallen bij kinderen in verschillende leeftijdsgroepen
  • het gedrag van zuigelingen en kinderen bij ongevallen en ziekte
  • hoe te handelen bij (levensbedreigende) ongevallen
  • De preventie van ongevallen
Meer info / aanmelden

 

Cursus baby massage

Babymassage

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Door goed naar de reacties van de baby te kijken, leert u als (gast)ouder intuïtief aanvoelen wat het kind nodig heeft en de taal van de baby te verstaan. Via babymassage krijgt u bovendien op een speciale manier contact met de baby. De baby geniet van het aanraken en uw aandacht en ontspant zich daardoor.
Babymassage heeft een positieve invloed op zowel de lichamelijke als emotionele ontwikkeling van de baby. Door de massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd en is het bovendien goed voor de spieren. Pasgeboren baby’s hebben vaak last van koude handjes en/of voetjes omdat hun bloedcirculatie nog niet volledig ontwikkeld is. Zo’n massage stimuleert de spijsvertering wat de voedselopname en uitscheiding van afvalstoffen bevordert. Dit betekent dat het darmkrampen en verstoppingen kan verlichten. Daarnaast kan het ook zorgen voor een sterker immuunsysteem en de groei van de baby bevorderen.

Meer info / aanmelden

 

Cursus babygebaren

Ruim voordat een baby in staat is om te praten is het al klaar om te communiceren. Met simpele gebaren geeft het kind aan wat het voelt, ziet of wil. Door babygebaren te leren, kunt u ontdekken waar het kind zich mee bezighoudt. Een leuke bezigheid met voordelen voor zowel u als de baby.

Baby’s en gebaren

Al vanaf zes maanden oud kunnen baby’s gebaren produceren en daarmee hun behoeften duidelijk maken. Door uw baby gebaren aan te leren, kunt u met hem of haar communiceren. Te beginnen met kleine gebaren bij veelvoorkomende woorden en handelingen, bijvoorbeeld bij eten, drinken of slapen. U koppelt een gebaar aan een woord. Wanneer u dit regelmatig en consequent doet, zal het kind het gebaar met het woord associëren. Na verloop van tijd zal het kind het gebaar ook zelf maken. Echt teruggebaren doen baby’s meestal tussen 9 maanden en een jaar.

Voordelen van babygebaren

  • De baby wordt beter begrepen en huilt daarom minder.
  • Babygebaren geeft u inzicht in wat er in het babyhoofdje omgaat.
  • Het kind leert sneller praten.
  • Op latere leeftijd, wanneer het vocabulaire nog niet altijd toereikend is, kan het kind op gebaren terugvallen. Dit voorkomt veel frustraties.
  • Het kind is in staat om met doven en slechthorenden te communiceren.
Meer info / aanmelden

 

Informatie aanvraag / inschrijfformulier

Naam*
Geslacht  Man Vrouw
Adres
Woonplaats
Telefoon*
Email*
Ik heb interesse in  De Cursus Eerste Hulp aan Kinderen
 De Cursus Baby Massage
 De Cursus Baby Gebaren